zdjęcie kilku różnych wędzonych serów kozich w typie oscypka

Boguszowskie sery kozie

Z przyjemnością prezentuję sery kozie, które wykonuję z mleka własnych kóz. Sery przygotowywane metodami tradycyjnymi przy użyciu sprawdzonej podpuszczki i naturalnych składników. Mleko kóz jest regularnie badane a w trakcie udoju i tworzenia serów dbam o higienę i czystość procesu. Kozy wypasane są przez cały dzień na naturalnym pastwisku, pełnym ziół i krzewów, ze stałym dostępem do świeżego siana z okolicznych, czystych i niepryskanych łąk. 

Sery dojrzewające twarde, wędzone w typipe oscypka, dojrzewające w osłonie poppiołu drzewnego. Do solenia używana jest sól kamienna niejodowana. Cieszę się wieloma pozytywnymi opipniami gości i klientów – zachęcam do spróbowania.

Poniżej prezentuję trochę zdjęć gotowych wyrobów jak i z procesu tworzenia sera

Podziel się
PODZIEL SIĘ
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest