Menu Zamknij

Piec chlebowy ciąg dlaszy

[vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”1708″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Budowa pieca chlebowego trwa – gotowa podstawa i szamotowa konstrukcja pieca

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Piec chlebowy pnie się w górę (na boki też). Po zalaniu stopy fundamentu, wybudowalismy komorę z cegieł będącą jednocześnie podstawą dla betonowej płyty na której postawimy konstrukcję pieca. Sam pies wybudowany zgodnie z proporcjami opisywanymi już od 1870 roku – średnica wewnętrzna paleniska 80cm, spód paleniska z cegły szamotowej, całość paleniska odlewana z betonu szamotowego. Teraz wygrzewanie całości a potem prace wykończeniowe – izolacja, powłoka zewnętrzna, trochę zabawy z estetyką oraz zadaszenie całości. W trakcie wygrzewania głód zmusił nas do przygotowania pizzy – wszystko działa jak powinno :)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”1717,1716,1715,1714,1713,1712,1711,1710,1709,1708,1707″][/vc_column][/vc_row]

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *