pstąg z makaronem ryżowym

Pstrąg z makaronem ryżowym

Czasem czasu mało ale miło by było zjeść coś fajnego. Pstrąg smażony z makaronem ryżowym i białą rzodkwią z chili. Danie smaczne, pożywne i ładnie sie prezentuje. Smażymy masło z 4 plastrmi cytryny i 4 ząbkami czosnku – po 3 minutach kładziemy na rozgrzany tłusz filet z pstrąga (posypany suszoną pietruszką – solimy na końcu) – smażymy z 2 stron po 2-3 minuty (nie za długo żeby mięso nie wyschło). Makaron ryżowy najppierw namaczamy w zimnej wodzie – potem obgotowujemy przez minutę dwie w osolonym wrzątku z dodatkiem kurkumy. Białą rzodkiew kroimy w cienkie plastry, delikatnie solimy i posypujemy chili. Na przygotowanie całości nie potrzebujemy więcej niż 15 minut a smakiem zadowolimy każadego. 

Podziel się

Podziel się

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on pinterest