Menu Zamknij

Ryż z chwastem i przerywką ;)

zdjęcie gotowej potrawy

Czas na przerwanie gwałtownie rosnącej rzodkiewki białej – przerywkę szkoda wyrzucić więc będzie stanowiła bazę do dzisiejszego obiadu. Sporą garść przerwanej rzodkwi (razem z korzeniem) trzeba dokładnie opłukać z ziemi pod wodą, dodać pęd lubczyku, parę liści podagrycznika (na smak nie wpływają a akurat były po drodze to dla zdrowia czemu nie), cały młody czosnek i parę gałązek majeranku. Wszystko razem grubo siekam i rzucam na rozgrzany olej – dusze pod przykryciem około 12 minut (tyle czasu ile gotuję ryż). Na koniec dodaję ugotowany ryż i jedyną przyprawę w postaci soli. Mimo, że nie jestem wegetarianinem to takie dania wyjątkowo mi pasują – Polecam     gorąco. Ach… byłbym zapomniał – na koniec do duszonych liści dodaję pare listków świeżej mięty.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *